Proizvod je uspješno dodan u košaricu

Chose language(country)

Alpska ruža

Rhododendron ferrugineum

Umiruje kožu i štiti je od isušivanja, štetnih uticaja okoline i štetnog delovanja UV zraka.

Alpska ruža može da živi više od 100 godina. Raste na visini iznad 1800 m, gde mora da se prilagodi vrlo teškim uslovima okoline, ali i velikim promenama temperature, UV zracima i suvoći: lišće, koje je dobro zaštićeno snegom tokkom zime, kad se sneg topi, iznenada je izloženo jakom suncu i temperaturi. Ova dragocena biljka, koja raste u savršeno netaknutoj prirodi Alpa, sadrži vrlo aktivne spojeve kako bi izdržala ekstremne uslove i opstala na stenama i snegu: taxifolin, rhodoxanthin, eterična ulja, polifenole (katehin, epikatehin). Ovi su spojevi izvrsni antioksidansi! U odgovoru na hladno, dehidraciju ili zamrzavanje, u svojim listovima alpska ruža počinje da sintetizuje zaštitne proteine - dehydrins. Dehydrins proteini se ponašaju kao mali sunđeri su koje zadržavaju vodu oko ćelijskih membrana i belančevina. Dehydrins proteini štite alpsku ružu od dehidracija i smrzavanja. Visoki sadržaj polifenola štiti alpsku ružu od uticaja slobodnih radikala.

Okolina i starenje
Niske temperature, niska vlažnost i nagla promena temperature iz okoline narušavaju prirodnu zaštitnu barijeru kože. S godinama, koža se obnavlja usporeno i proizvodnja ključnih lipida je smanjena. Osim toga, matične ćelije iz starijih donatora su manje delotvorne od onih iz mlađih. Oba uzočnika: okolina i starenje, smanjuju zaštitnu funkciju kože. Manje zaštićena, koža postaje više osetljivana stres okoline, suva i krhka. To rezultira ubrzanim starenjem.

Prva strategija kako bi se poboljšala zaštitna barijera kože i time odložilo starenje je:
• očuvati funkciju epidermalnih matičnih ćelija
• zaštititi ih od stresa iz okoline
Epidermalne matične ćelije kontrolišu formiranje, održavanje, obnovu i regeneraciju celog epiderma.

Alpska ruža simbolizuje idealno "Swissness". Retka je i delimično zaštićena biljka - nema plantaže. Njeno svojstvo zaštite od UV zračenja potvrđeno je u studiji ispitivanja na 22 volontera uzrastai od 20 do 52 godine tokom boravka ispitanika na stenama i snegu:
•    Pre kreme za sunčanje SPF 30 korišćena je alpska ruža.
•    Placebo - korišćena je samo krema za sunčanje SPF 30, bez aktivnog sastojka alpske ruže
•    Primena: 3 puta dnevno (ujutro, u podne, uveče)
•    Rezultat: s alpskom ružom koža je bila zaštićena od gubitka vlage za 42% u poređenju s placebom

INOVACIJA
Potpuno novi pristup u nezi kože.

Pre nanošenja svog omiljenog proizvoda za negu kože (kreme, eliksira, koncentrata ili seruma) na lice, vrat i dekolte nanesite TONIK S BILJNIM MATIČNIM ĆELIJAMA. Svakodnevna aplikacija biljnih matičnih ćelija pre dalje nege (ujutro i uveče, jednim pritiskom na sprej-pumpicu) očuvaće aktivnost najvrednijih epidermalnih matičnih ćelija kože i zadržati vlagu u njenim dubokim slojevma.
 

Neki od proizvoda koji sadrže ovaj prirodni sastojak:

Tonik Alpska ruža

Kozmetika s potpisom s matičnim ćelijama alpske ruže
Ruža

Kozmetika s potpisom Set prirodne kozmetike