Proizvod je uspješno dodan u košaricu

Chose language(country)

Hamamelis

Hamamelis virginiana

Deluje kao adstringens (steže tkivo) - steže proširene pore.

Hamamelis je grm ili malo drvo, koje potiče iz Severne Amerike. Koru i listove hamamelisa medicinski su koristili severnoamerički Indijanci od davnina. Aktivne supstance su eterična ulja bez tanina,hamamelitanin, flavonoidi (Quercetin), organske kiseline. Od davnina se upotrebljavao za obnavljanje kože kod lezija (oštećenja), za jačanje mikrocirkulacije i sličnih tegoba (Ulcus cruris - defekt tkiva potkolenice), varikoznih vena, hemeroida, muskularnog reumatizma i neuralgija. Deluje kao adstringens (steže tkivo), hemostatik (zaustavlja krvarenje), inflamatorno (protivupalno). Moderna upotreba hamamelisa: kod hemeroida, modrica, otoka, manjih povreda, u losionima za oči i kremama za umirenje. Nemačka komisija E odobrila je njegovo korišćenje kao „adstringensa“ i „anorektalnog leka“ (upala donjeg dela rektuma i kože oko anusa praćena dijarejom, peckanjem i svrabom) za manje povrede kože, lokalne upale kože i mukozne membrane, hemeroide i vene. Na kožu deluje umirujuće (smanjuje crvenilo), učvršćujuće, osvežavajuće.

Neki od proizvoda koji sadrže ovaj prirodni sastojak:

Gel za umivanje

Kozmetika s potpisom s hamamelisom
Gel za umivanje

Kozmetika s potpisom za muškarce