Proizvod je uspješno dodan u košaricu

Chose language(country)

Jabuka

Malus domestica

Jabuka ima brojna simbolična značenja: od Evine jabuke iskušenja u raju preko srednjovekovne kraljevske jabuke pa do Apple računala!

Pradomovina jabuke je Azija. Odatle se stablo jabuke preselilo na sve kontinente. Jabuka je bogata vitaminima, posebno C vitaminom, nezasićenim masnim kiselinama, mineralima i oligoelementima. Sadrži dosta bioflavonoida. Jabuka se ubraja među najbolja prirodna sredstva za podmlađivanje. Štiti od oksidativnog stresa i štetnih UV zraka. Na kožu deluje zaštitno (polifenoli) i obnavljajuće (anti-age efekat). Ten čini podmlađenim i blistavim.

 

Kora švajcarske vrste jabuke, Malus domestika (Malus domestica), poznata je po svojoj dugotrajnoj napetosti ali i po sposobnosti da se, nakon zarezivanja, sama obnavlja. Upravo je to svojstvo privuklo pažnju švajcarskih naučnika, koji su odlučili da uzgajaju ćelije Malus domestice u laboratoriji. Rezultati su bili zapanjujući – u rastvoru koji je sadržao matične ćelije i samo 1 posto ćelija jabuke, biljne ćelije prouzrokovale su rast matičnih ćelija za 80 posto! Isto se pokazalo i sa ćelijama kose, koje su u rastvoru Malus domestice živele 4 dana duže nego u klasičnom rastvoru.

Najnoviji NiKEL® proizvod, Serum protiv bora oko očiju i mimičkih bora oko usana s biljnim ćelijama švajcarske vrste jabuke Malus domestika, serum je mladosti ćelija naše kože, štiti ih i čuva, odlaže nastanak bora, a već nastale vidljivo izglađuje.*

 

Neki od proizvoda koji sadrže ovaj prirodni sastojak:

Serum protiv bora oko očiju i usana

Kozmetika s potpisom s matičnim ćelijama zelene jabuke
Nikelhidris

Kozmetika s potpisom Intenzivna hidratantna krema oko očiju
Energizirajući tonik

Kozmetika s potpisom s biljnim matičnim ćelijama