Proizvod je uspješno dodan u košaricu

Chose language(country)

Lavanda

Lavandula officinalis - Lavandula angustifolia

Reč "lavanda" dolazi od reči "lavare" – prati.

Rimljanima je ova biljka bila najomiljenije sredstvo za njihova ritualna kupanja. I oni i Grci palili su po sobama grančice lavande kako bi se zaštitili od bolesti. Ulje lavande dobija se destilacijom vodenom parom. Eterično ulje je prozirno, zelenkasto-žute boje. Glavni je sastojak linalol. Oduvijek se koristi u kozmetici i parfimeriji. Jedno je od najblažih a ipak najlekovitijih eteričnih ulja. Lavanda podstiče delotvornost svakog ulja s kojim se pomeša. Jedino je eterično ulje koje se, kao prva pomoć, pri lakšoj povredi ili opekotini, može nanositi direktno na kožu. Neguje kožu, izvanredno je delotvorno kod alergija, nadraženosti, ekcema, dermatitisa, opekotina. Podstiče obnavljanje tkiva.

Neki od proizvoda koji sadrže ovaj prirodni sastojak:

Gel za umivanje

Kozmetika s potpisom s hamamelisom
Anticelulitno ulje

Kozmetika s potpisom s grejpom; 100 % prirodno, bez konzervansa
Tonik lavanda

Kozmetika s potpisom bez alkohola; za mešovitu i masnu kožu
Sebofit

Kozmetika s potpisom šampon za masnu kosu i osetljivo vlasište s čajevcem, borovicom i lavandom