Proizvod je uspješno dodan u košaricu

Chose language(country)

Noćurak

Oenothera biennis

Obnavlja hidrolipidni sloj površinskog zaštitnog sloja kože.

Žuti noćurak, pupoljka. Domovina mu je Južna Amerika, odakle je stigao na sever, na istočnu obalu Kanade, gde je već bio popularan medu starosedeocima Indijancima u lečenju kožnih bolesti i isceljivanju rana. U Evropi je rasprostranjen uz puteve i obale i reka. Ispravan naziv biljke je "Pupoljka". Ulje se dobija iz sićušnih semenki. Vrlo je cenjeno i skupo. Bogato je vitaminima i mineralima, posebno C vitaminom i pigmentom karotenom. Najvažniji sastojak ovog ulja su nezasićene masne kiseline, gama-linolenska i linoleinska. One su jedan od najvrednijih sastojaka kozmetike. Deluju poput lipida koji se nalaze u koži. Sprečava transepidermalni gubitak vode. Upravo zbog svog sastava ulje noćurka pogodno je i za suvu i za masnu kožu. Deluje protivupalno i zaceljujuće kod neurodermitisa i sličnih kožnih promena (atopičnog ekcema), peruti. Reguliše lučenje masnoće i izmenu materija u ćelijama kože. Jača otpornost ćelijskih membrana kože. Sprečava nastanak akni. Izvrstan je čuvar vlage za kožu, posebno za isušenu i ispucalu.

Neki od proizvoda koji sadrže ovaj prirodni sastojak:

Ulje noćurka

Kozmetika s potpisom za dehidriranu kožu; 100 % prirodno, bez konzervansa
Probiotik krema

Kozmetika s potpisom za obnavljanje vrlo oštećene kože; 1. hrvatska probiotička krema