Chose language(country)

Priroda liječi

Kompanija Priroda liječi osnovana je 1995. godine. Na dve adrese u samom centru Zagreba, Tomašićeva 3 i stara Vlaška 40, u kojoj je i sedište kompanije, od početka radi ne samo kao specijalizovana prodavnica bezreceptnim lekovima i medicinskim proizvodima već i kao farmaceutsko savetovalište i, u saradnji s poznatim dermatolozima, kao farmaceutsko-kozmetološko savetovalište. 2004. godine kompanija Priroda liječi pokre'e prozvodnju prirodne kozmetičke linije Nikel.
 

Kako je nastala Nikel?
Moj poziv, opredeljenje i struka je farmacija, a u okviru
farmacije – kozmetologija! Eksperimentisala sam s kozmetičkim preparatima od studentskih dana. Predmet KOZMETOLOGIJA na četvrtoj godini farmacutsko-biohemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu otvorio mi je put do novih spoznaja i znanja iz područja spravljanja kozmetičkih preparata, njihovih prednosti i nedostataka.
 

Nakon dugogodišnjeg istraživanja i bavljenja farmacijom, fitofarmacijom i kozmetologijom te radom u vlastitim apotekama, imajući uvid u proizvode koji se nude kao i tegobe klijenata koji sve više pate zbog učestalih alergijskih reakcija na mnogobrojne sastojke u preparatima za negu kože lica i tela, želja mi je bila da stvorim  prirodnu kozmetiku bez nepotrebnih dodataka, oslobođenu konzervansa, veštačkih boja, mirisa, ZDRAVU kozmetiku sa 100% prirodnim aktivnim  komponentama, kozmetiku u koju svaki kupac može imati uvid i koja ne samo da će negovati već i pomoći u uklanjanju tegoba.
 

Tako je nastala Nikel® linija kao autorski rad farmaceuta. Linija sadrži 63 proizvoda od kojih mnogi spadaju u kozmetiku s posebnom namenom i odobrenjem Ministarstva zdravstva i socijalne zaštite Republike Hrvatske, što znači da nije u pitanju samo nega kože već i posebne potrebe kože, bilo da se radi o tegobama celulita, prekomernog gomilanja potkožnih masnih ćelija, seboreji, aknama, osetljivoj ili oštećenoj koži, alergijama, tegobama s pucanjem kapilara, borama... Spoj je tradicionalnog znanja s najsavremenijim dostignućima, poput sastojaka s vremenskim otpuštanjem (Nikel krema protiv akni s čajevcem), nano molekula zahvaljujući kojima aktivna komponenta prodire u najdublje slojeve epidermisa  (Nikel Sensivital krema za jačanje kapilara), obnavljanje i umirenje vrlo oštećene kože s primenom probiotika (Nikel Acidosalus krema) i najnovije, za podmlađivanje kože biljnih matičnih ćelija...


Mirjana Brlečić, magistra farmacije