Proizvod je uspješno dodan u košaricu

Chose language(country)

Ricinus

Ricinus Communis

Oporavlja trepavice.

Domovina ricinusa je istočna Afrika. Danas se sadi širom sveta u tropskim i suptropskim područjima kao uljarica. U Sredozemlju se uzgaja kao ukrasna biljka. Ricinus ili skočac od davnina je poznata lekovita biljka. Ulje se dobija hladnim ceđenjem semenki. Sama semenka je otrovna jer sadrži ricinin, ali od nje se ceđenjem dobija lekovito ulje koje ne sadrži ricinin. Ricinusovo ulje koristilo se u starim razvijenim kulturama za pripremanje melema, protiv sunčanih pega, za lečenje edema i upale oka. Kasnije se ulje sve više upotrebljavalo kao sredstvo za čišćenje (laksativ). Danas se ulje koristi u farmaciji i kozmetici. Ima regenerativna svojstva. Na kožu deluje zaštitno, umirujuće i zaceljujuće.

Neki od proizvoda koji sadrže ovaj prirodni sastojak:

Balzam za usne

Kozmetika s potpisom s vanilijom; 100 % prirodno, bez konzervansa